01
apr

Beleef de kunst-fiets-route

Fietsen door Arnhem en ook nog genieten van beeldende kunst. Achttien Arnhemse beeldende kunstinstellingen openen op zondagmiddag 6 april van 12.00 uur tot 17.00 uur de deuren voor kunstliefhebbers en nieuwsgierigen. De kunst-fiets-route vindt dit jaar voor de tweede keer plaats.

Iedereen bepaalt zijn eigen startpunt en route. U kunt bijvoorbeeld beginnen met een lunch en aansluitend binnenkijken bij toART en het Erfgoedcentrum in het gebouw Rozet. Bij de Galerie in de Kerkstraat kunt u terecht voor de combinatie wijnproeverij en kunst. Het Museum Arnhem toont een expositie van Klaas Gubbels ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag. Aan deze tweede editie van de kunst-fiets-route doen veel nieuwe organisaties mee. Het belooft een zeer gevarieerde culturele middag te worden met voor ieder wat wils. Routekaarten zijn gratis en op de dag zelf verkrijgbaar bij de deelnemende organisaties.

Organisatie
De kunst-fiets-route is een initiatief van Beeldende Kunst Arnhem. In dit Platform, dat eind 2012 startte, zijn twintig Arnhemse beeldende kunstinstellingen vertegenwoordigd. Het platform heeft van de gemeente Arnhem de opdracht gekregen om de komende vier jaar de aandacht en de markt voor beeldende kunst te vergroten bij het publiek en bedrijfsleven. Beeldende Kunst Arnhem doet dit door kansen te signaleren en daar op in te spelen met originele projecten en een gezamenlijke marketing. Een breed publieksbereik, juist ook bij mensen die minder affiniteit hebben met beeldende kunst, staat altijd voorop.

Voor meer informatie:
www.beeldendekunstarnhem.nl